Nyinflyttade

Nu har vi bott här på gården i drygt en månad. Både allt och inget är på plats. Vi och våra saker är ju här men i en enda röra. Vårt fokus har varit att barnen ska få göra sig hemmastadda och sakteliga hitta en plats. sin nya tillvaro med ett nytt hem, nya skolor, förskolor, vänner och aktiviteter, ja ett helt nytt liv.
Att flytta till en gård i det kallaste och mörkaste december är kanske inte den bästa starten.  Vi hade ingen traktor när snön kom, vattnet försvann plötsligt och elen fungerade inte på vissa ställen. Marken måste fixas innan djuren kan flytta in och ja, ni hör ju, kallsvettigt hela grejen med att plötsligt äga en gård. Renovering inomhus pågår fortfarande då golvet till övervåningen är försenat vilket gör att vi inte kan packa upp och fixa klart däruppe. Men vi ser fram emot att det snart blir klart.  Vi eldar massor, mysigt förstås med både vedspis och eldstad men inte så mysigt att vakna till 14 grader på morgnarna. Minus med gamla hus, kalla golv och tofflisar och brasa är ett måste.
Skolorna är toppen och vi har träffat massor av fina grannar och människor som bor här i krokarna, vilket känns ju som en jättefin start att bli så välkomnad. Vi har blivit uppringda, fått julkort, fina brev, sms och välkomstfikor. Så himla fint!
En månad har gått och hemmaarbetet pågår ju vilket har varit väldigt skönt med tanke på hela omställningen och sköta att finnas till för tjejerna på nära håll. Så känslan av förlängd julledighet är det vi fortfarande är i. Lugnare tempo ändå trots mycket jobb med att komma i ordning i huset. Vi ser fram emot våren och ljuset och att få se trädgården vakna till liv igen. Då ska poolen byggas, gästhuset rustas och en glasveranda ska komma på plats, det är planen i alla fall.